Eiland Texel met Kinderen

Op het eiland Texel ligt op vakantiepark De Krim deze luxe kinderbungalow. Texel is onderdeel van de Waddeneilanden.

Waarom is het eiland Texel een ideaal vakantie-eiland voor kinderen. Natuurlijk om zeehondjes te kijken in Ecomare. Of spoorzoeken op het Sommeltjespad (wandelen in het bos langs paaltjes in de vorm van Texelse kabouters).

Ook een dagje mee met de boswachter of een garnalenkotter zal ook kinderharten sneller doen kloppen.  Of wat denk je van een gezellig dagje naar landgoed de bonte belevenis. Anders een bezoek aan een schapenboerderij, of de zelfpluktuin, nu Voedselbos genoemd. Wat dacht je van de vuurtoren beklimmen.

Tevens zijn er diverse musea.

Maar ook de vele attracties op ons vakantiepark “De Krim” waaronder een tropisch zwemparadijs en binnen-en buiten speelparadijzen.

Al met al ben je hier aan het juiste adres om met kinderen te Texelen.

Texel Strand – Zee – Zon

Het Texelse strand is 30 km. lang en één van de schoonste in Nederland. Onze luxe kinderbungalow ligt 2 km. van het strand. Wist je al dat Texel de meeste zonuren van Nederland heeft?!

Golf Texel

Direct naast ons bungalowpark “De Krim” ligt golfbaan De Texelse. Ons vakantiehuis kijkt er zelfs op uit. De 18 holes par 72 golfbaan ligt te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden en roept vergelijkingen op met de authentieke Engels/Schotse golfbanen; de zogenaamde “links courses”. Het heeft ook een put and chipping ground en een deels overkapte driving range. Voor beginners is er een 9 holes par 3 baan.

 

Natuur eiland Texel

Een kwart van Texel bestaat uit natuurgebied. De bekendste is de “Slufter”, vlakbij onze luxe kinderbungalow. Er zijn wel meer dan 300 verschillende vogels en miljoenen wilde orchideeën, o.a. in natuurreservaat “De Roggesloot”. Vrijwel alle Nederlandse landschappen komen voor op Texel: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. In het voorjaar telt Texel wel tienduizend lammetjes.

Evenementen op eiland Texel

De bekendste evenementen zijn Ronde om Texel, Texel Culinair en Texel halve marathon. Over het jaar verspreid is er altijd wat te beleven op Texel en altijd met een gezellige sfeer. Ooit gehoord van de lammetjes wandeltocht op Texel?