Kinderen

Texel is een ideaal vakantie-eiland voor kinderen. Zeehondjes kijken in Ecomare, het Sommeltjespad (wandelen in het bos langs paaltjes in de vorm van Texelse kabouters), een dagje mee met de boswachter of de garnalenkotter, landgoed de bonte belevenis, schapenboerderij, zelfpluktuin, vuurtoren beklimmen, musea en de vele attracties op ons vakantiepark “De Krim” waaronder een tropisch zwemparadijs.

Strand – Zee – Zon

Het Texelse strand is 30 km. lang en één van de schoonste in Nederland. Onze bungalow ligt 2 km. van het strand. Tevens heeft Texel de meeste zonuren van Nederland.

Golf

Direct naast ons bungalowpark “De Krim” ligt golfbaan De Texelse. Ons vakantiehuis kijkt er zelfs op uit. De 18 holes par 72 golfbaan ligt te midden van prachtige, uitgestrekte duingebieden en roept vergelijkingen op met de authentieke Engels/Schotse golfbanen; de zogenaamde “links courses”. Het heeft ook een put and chipping ground en een deels overkapte driving range. Voor beginners is er een 9 holes par 3 baan.

Natuur

Een kwart van Texel bestaat uit natuurgebied. De bekendste is de “Slufter”, vlakbij onze bungalow. Er zijn wel meer dan 300 verschillende vogels en miljoenen wilde orchideeën, o.a. in natuurreservaat “De Roggesloot”. Vrijwel alle Nederlandse landschappen komen voor op Texel: duinen, bos, heide, polders, strand, wad en heuvelachtig terrein. In het voorjaar telt Texel wel tienduizend lammetjes.

Evenementen

De bekendste evenementen zijn Ronde om Texel, Texel Culinair en Texel halve marathon. Over het jaar verspreid is er altijd wat te beleven op Texel en altijd met een gezellige sfeer. Ooit gehoord van de lammetjes wandeltocht op Texel?